10 najopasnijih cesti na svijetu

Svaka vožnja zahtjeva fokusiranost i predostrožnost, a posebice ako se vozite uskim, strmim ili na bilo koji drugi način opasnim cestama. U nastavku provjerite koje su to 10 najopasnije ceste na svijetu. Vožnja po tim opasnim cestama odnosno dionicama ceste je zasigurno pravi adrenalinski doživljaj koji nije za svakoga.

#1 : Yungas Road, Bolivija

Po statističkim podacima godišnje na toj cesti pogine oko 200-300 ljudi. Dok se na jednoj strani strmo penje prema gore, na drugoj je strani 600 metara visoka pećina.

#2: Atlantic Ocean Road, Norveška

Cesta povezuje više malenih sela uz more te vodi tako da povezuje niz prirodnih znamenitosti, fascinantnih sela i više turističkih atrakcija.

#3: Le Passage du Gois, Francuska

Cesta je za promet otvorena samo na određene sate svaki dan, ostali dio dana je pod vodom. Nikako ne pokušavajte preći cestu u vrijeme plime.

#4: Khardung La, Indija

Picture

Cesta vodi do visine od 5.062 m, te je najviša cesta na svijetu. Jedinstvena cesta, koja se često nađe na mnogim popisima turista.

#5: Caucasus Road, Rusija

Picture

Uska i vijugava cesta povezuje jezero Ritsa i grad Soči te prelazi preko veličanstvenih planina u regiji. Cestu karakteriziraju oštri zavoji i izrazite strmine.

#6: Zozila, Indija

Picture

Gradovi ​Kashmir i Ladakh povezani su ovom 9-kilometrskom dionicom. Izrazito strma i uska cesta ostaje jedna od najvažnijih puteva u Indiji, a nalazi se na 3.528 metara nadmorske visine.

# 7: Daltonska autocesta, Aljaska

PictureDaltonska autocesta, duga 666 kilometara, je najusamljenija autocesta na planetu Zemlja. Povezuje tri sela te se često ubraja među najzasnježenije ceste ili autoceste.

#8: Most Eshima Ohashi, Japan

Picture

Most Eshima Ohashi povezuje gradove Matsue i Sakaiminato. Struktura, koja je duga 1,7 km i široka oko 12 metar, izdaleka izgleda kao da se ne može prijeći.

#9:  Hana, Havaji

112-kilometrska dionica ceste povezuje gradove Hana i Kahului. Cesta vodi preko 59 mostova, od kojih je 46 samo s jednim prometnim trakom. Cesta je često zatvorena zbog klizanja zemljišta.

#10: Tianmen Mountain Road, Kina

10 kilometara duga dionica ceste ima čak 99 oštrih zavoja. Od najniže do najviše točke te dionice je čak 1.000 metar visinske razlike.

Autor: Mirjam Kimovec

Komentirajte! 

Jeste li se već kada vozili po nekoj od ovih opasnih cesti?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂