Aktivni vikend u Otočcu, začinjen romantikom

Petak popodne. U našim se mislima vrti … gdje provesti sportski vikend s trunčicom romantike. Odluka pada na Otočec, koji nam se sa svojim dvorcem, zelenom Krkom i raznovrsnom sportskom ponudom te odličnom gastronomijom učinio kao najbolja opcija. I tako smo krenuli put Otočca. Otočec se nalazi samo nekoliko kilometara od Novog mesta u Sloveniji.

Picture

Pustolovni park, od kojeg će vam poskočit adrenalin u žilama

U neposrednoj blizini hotela Šport Otočec nalazi se jedan od najpustolovnijih parkova u Sloveniji. U ponudi imaju četiri adrenalinske staze različite zahtjevnosti, koje se ljuljuškaju u krošnjama visokih stabala. Park nudi nezaboravan doživljaj i rekreaciju, kako odraslima tako i djeci iznad 6 godina. Za park si svakako uzmite barem dva sata da ga temeljito pročešljate.

Hop u novi bazen i wellness

Prije dvije godine su u Hotelu Šport Otočec napravili proširenje u koje su smjestili moderan wellness kompleks te u kojem smo se opustili nakon pređenih adrenalinskih staza u pustolovskom parku.

Tenis, fitness, golf i nordijsko hodanje za zdravo tijelo

Cvičkovo bicikliranje

U hotelskoj sobi nas je dočekao biciklistički vodič, dok su nam na recepciji ljubazno posudili bicikle. U nedjelju smo se uputili biciklima po poznatoj biciklističkoj stazi “Cvičkov gaz” među zidanicama. Biciklirali smo do Šmarjeških Toplica i na drugoj strani do Novog mesta. Opuštajuće 4-satno bicikliranje  između vinograda baš nas je razveselilo.

Romantika je već u zraku

Šetnja preko mosta u Otočcu i po parku dvorca pravi je romantičan doživljaj zato ga savjetujem svim parovima koji žele da vatra u srcu gori još jače i dulje. Nitko ovdje ne može ostati ravnodušan. Stoga ne čudi da se ovdje organiziraju mnoga vječanja :).

Gurmanski užitci u dvorcu

Dvorac Otočec se spominje već od 1252. godine, a danas je to hotel s pet zvjezdica. Njegovi najčešći gosti su ljubitelji golfa, obzirom da im se golf igralište nalazi u blizini. Ako želite doživjeti prestižan život plemića te uživati u prekrasnoj prirodi prespavajte nekoliko noći u dvorcu ili si barem priuštite piće u restoranu dvorca. 2009. godine je bio Dvorac Otočec uvršten u prestižno udruženje Relais & Châteaux. Njihov glavni moto kojim svoje osoblje potiču na predanost je: ljubaznost, šarm, značaj, spokojnost i vrhunska gastronomija.

Već sam ulaz u dvorac je impresivan, ispuni te posebnim osjećajem te pripremi na nezaboravnu večeru.

Ako u Hotelu Šport Otočec izaberete romantični odmor za dvoje, pripada vam jedna večera u dvorcu. Za nas je to bio vrhunski gastronomski doživljaj. Za predjelo smo jeli patku s pireom od mrkve i mocarelom. Nastavili smo s krem juhom od brokule. Za glavno jelo smo izabrali srednje pečen biftek s odličnim mladim mahunama i štruklama. Za desert smo izabrali lješnjakov mus. Sve je skupa začinilo dobro vino.

Hotel Šport Otočec****, koji jednostavno zove na aktivan godišnji

Tri smo dana bili smješteni Hotelu Šport Otočec, kojeg postepeno obnavljaju i koji sve bolje izgleda. Ovo je odlično mjesto za provesti aktivan inspirirajući odmor u zagrljaju prirode.

Slogan Otočca je “Predani strasti“, koji je lijepo prikazan u filmu. Vidjeti ćete i kakav romantičan odmor u dvoje možete ovdje doživjeti.

Kad povučemo crtu …

Otočec nas je oduševio. Nismo očekivali da ćemo tamo toliko lijepih trenutaka preživjeti. Prije toga smo se rijetko kada prošetali po rajskom parku, a on je samo mali dio toga što možete doživjeti u tom kutku Dolenjske.

ŽELITE LI I VI PROVESTI ROMANTIČAN VIKEND U DVOJE >>

Piše: mag. Simon Meglič – Potnik.si

Komentirajte!

Da li vam se sviđa Otočec? Jeste li već bili tamo?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂