Kako zavezati kravatu?

Kako zavezati kravatu pitanje je koje se zapita mnogo muškaraca, a i njihovih žena ili djevojaka. Svatko u životu doživi nekoliko svečanih, ili nekih drugih događaja, koji zahtijevaju formalniji stil oblačenja. Tom prilikom muškarci obično izaberu odijelo s košuljom i kravatom, no mnogi ne znaju točno kako zavezati kravatu. Postoji više načina vezanja kravate i svaki je namijenjen drugom stilu koji ovisi o željenom izgledu i košulji kao i o odjelu, sakou i prsluku. Kod vezivanja kravate potrebno je znati sljedeće: najtradicionalniji način je windsor način, najlakši je jednostavan kravatni čvor … i naravno činjenica da je ženama, ako si zna zavezati kravatu, muškarac seksi.

Vezanje kravate je kao vezanje vezica – dok ih ne naučiš vezati, vezanje je teško, jednom kada se naučiš, vezanje postaje vrlo jednostavno. Ako ne znate vezati kravatu pogledajte dva najomiljenija i najkorištenija stila u videima ispod.

Jednostavni kravatni čvor

To je čvor koji se najčešće koristi, jednostavan je i najpoznatiji način vezanja kravate. Čvor je uzak, diskretan i rahlo asimetričan. Prikladan je kod širokih kravata te najbolje paše klasičnim košuljama koje se zakopčavaju na dugmad. Taj stil vezanja mogu nositi svi, no najljepše stoji muškarcima kraćeg vrata, ponajprije zbog uskog i elegantnog čvora kravate, koji naizgled produži vrat.

Windsorski kravatni čvor

Windsorski kravatni čvor je praotac svih kravatnih čvorova i nešto je što bi morao znati svaki muškarac. Naime, izražava profesionalnost i djeluje najbolje u situacijama kada želite izgledati profesionalno i ugledno.

Možda se čini da su različiti načini vezanja kravate velik gubitak vremena, no posredno pokazuju na uspješnost i snalažljivost muškarca, a da ne govorimo o tome kako će tom vještinom biti oduševljene pripadnice nježnijeg spola. 🙂

Je li vam uspjelo? Koji vam se način vezivanja najviše sviđa.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂