Osmo čudo svijeta

Bi li znali nabrojati sedam čuda modernog svijeta? Što ako vam kažemo da ih je čak osam. Pročitajte sve o osmom svjetskom čudu.

  1. studenog je u Los Angelesu televizija objavila pobjednika natječaja “osmo čudo svijeta”. Kandidiralo se više od 330 destinacija iz više od 50 država. Prvo mjesto pripalo je Nacionalnom parku Torres del Paine u Čile-u.

Torres del Paine je bio osnovan 1959. godine, a kasnije ga je UNESCO priznao i kao biosferni rezervat. Obuhvaća 242.000 hektara. Nalazi se u regiji Magallanes u Patagoniji, „na kraju svijeta.“

Čarobna priroda, gdje se stapaju planine i jezera i gdje vam se, od prekrasnih prostranih šuma i prelijepih slapova, jednostavno zaustavi dah. Glavne znamenitosti parka su poznate planine u Torres in Cuernos del Paine, granitne formacije, obojane sunčanim nijansama, od ljubičaste do tamno crvene.  Postojeća mikroklima stvorila je široku raznolikost. Osim ledenjačkih jezera tamo možete vidjeti i goleme ledene planine i jedinstven životinjski svijet. Područje je poznato i po nevjerojatnoj vegetaciji, od predandskog grmlja, Magellanove šume, patagonijske stepe do andske pustinje. Erozija je vremenom isklesala i oblikovala monolite, visine više od 2000 metara. Jedan od takvih  veličanstvenih vrhova je Torres del Paine.

Za razgledavanje parka možete izabrati neku od staza koje posjetitelje vode kroz najljepše dijelove nacionalnog parka. Nacionalni park ima i komplekse koji nude smještaj i odličnu kuhinju za posjetitelje.

Netko je rekao: “Čile je najzaštićenija tajna u svjetskom turizmu. Često ignoriran zbog njegove udaljenosti i zato jer je ”na kraju svijeta“… No, na kraju svijeta je priroda spretno isklesala prije navedene znamenitosti na kopnu i stvorila nebeske ljepote …

Komentirajte!

Da li znate nabrojiti 7 svjetskih čuda?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂